החופש הגדול בעיצומו ומשפחות רבות מנצלות את הזמן ליציאה מהבית לטובת טיולים בחיק הטבע, בפארקים ובגינות. זהו זמן איכות לגיבוש משפחתי, מפגשים חברתיים, יציאה מהשגרה ומנוחה לגוף ולנפש. אבל... יציאה מהבית עלולה לא פעם להעמיד אותנו במצבים לא נעימים, מביכים ואפילו מכעיסים.
לא, הפעם לא מדובר בריב בין האחים או ויכוחים כאלה ואחרים על מקום הישיבה באוטו או הטרדות בסגנון "מתי כבר מגיעים?" אלא במשהו נשלט הרבה פחות – הסביבה שלנו.
הסביבה שלנו לא תמיד מאירה לנו פנים, לעיתים היא מלוכלכת, לפעמים מפיצה ריחות לא נעימים ולפעמים עוקצנית ומזמזמת.
שתי אפליקציות חדשות שהושקו לאחרונה מיועדות להקל עליכם עוד לפני שאתם יוצאים מהבית ולאפשר לכם לקבל תמונת מצב סביבתית על היעד בו אתם מתכננים לבקר.
"איפה הזבל" מבית "ניטורים שירותי אקולוגיה" תאפשר לכם לצפות על גבי מפה בדירוגי משתמשים על מצב הניקיון ברחובות, במסלול הטיול או בפארק העירוני. תומר אשל מ"סיירת ניקיון" הוגה האפליקציה והמלווה שלה מיומה הראשון, עוסק בתחום החינוך לניקיון זה 10 שנים: "ביום בו עלתה האפליקציה לחנויות הגשמתי חלום אחד, עכשיו אני חייב להגשים את החלום הבא והוא שהמוני ישראלים ישתמשו בה, ידווחו מהשטח על מצב הניקיון במרכזי הערים, בחורשות המנגלים, בצדי הנחלים. ככל שיותר אנשים ידווחו, כך המפה תתמלא במידע חשוב. חשוב משתי סיבות: האחת זמינות מידע למשתמשים על מצב הפסולת באתרים השונים - הם יוכלו להכניס למערכת השיקולים שלהם את מצב הניקיון ולהחליט מבעוד מועד אם מתאים להם או לא מתאים להם להגיע למקום אליו תכננו להגיע. הסיבה השנייה חשובה אפילו יותר מבחינתי – דיווחים רבים על מצב הניקיון יצרו לחץ ציבורי על מקבלי ההחלטות. כשאזור מסוים במפה יתמלא בדיווחים שליליים ואנשים יפסיקו להגיע אליו, מקבלי ההחלטות – ראשי הרשויות המקומיות, מנהלי הפארקים והגנים - לא יוכלו להישאר אדישים ויהיו חייבים לעשות מעשה. אגב, יכול להתרחש גם מצב הפוך שבו יתקבלו דווקא דיווחים חיוביים. המטרה שלי בסופו של דבר היא להביא לשינוי תפיסתי שלכלוך לא נוצר מעצמו ושסביבה נקיה דורשת השקעה ומאמץ מצד הרשויות".